Tarlós rossz gazdája Budapestnek

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerint Tarlós István főpolgármester rossz gazdája a városnak. A politikus a főpolgármester nem sokkal korábban véget ért pénteki sajtótájékoztatójára reagálva újságíróknak úgy fogalmazott, Tarlós István elvesztette a józan eszét, mert azt állítja, hogy a budapesti metróhálózat jobb állapotban van most, mint öt éve. Mondja ezt annak ellenére, hogy a héten a budapesti metró történetének legsúlyosabb személyi sérüléssel járó balesete volt – jegyezte meg.

A legfontosabb a budapestiek biztonsága, mindent meg kell tenni, hogy ne történhessen a hétfőinél nagyobb probléma, és az emberek nyugodtan fel merjenek szállni a metróra – mondta Horváth Csaba, a 2-es metrón történt ráfutásos balesetre utalva.

A képviselő azt mondta, megdöbbentő, hogy a főpolgármester szerint sincs generális metróprobléma, pedig a hibák rendszeresek. Horváth Csaba példaként említette, hogy a héten a 4-es metró vonalán feltört egy forrás, a 3-as metró pedig időnként csak szakaszosan járt. Közölte, a fővárosi MSZP felállított egy szakemberekből álló bizottságot a metróhálózat állapotának kivizsgálásához, az eredményeket pedig nyilvánosságra hozzák majd.

Horváth Csaba utalt Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára korábbi kijelentésére is, amely szerint csak a felújítás befejezése után hosszabbíthatják meg a 3-metró vonalát. Kijelentette, ha komoly lenne a szándék a bővítésre, akkor erre most lenne a legjobb alkalom, amikor amúgy is leállítják a metrót. A hosszabbítás pedig a főváros és a kormány számára is előnyös lenne, mivel az Európai Unió is szívesebben adna pénzt, ha a felújítás mellett hálózatbővítés is történne – tette hozzá.

Véleménye szerint akkor fog továbbépülni a 3-as és a 4-es metró, ha a budapestiek „elzavarják a fideszes kormányzatot és az azt kiszolgáló városvezetést”.

A Kopaszi-gát mellett épülő magasházzal kapcsolatban megdöbbentőnek nevezte, hogy az új épülethez nem készítettek környezeti hatástanulmányt, ami szükséges lenne ahhoz, hogy minőségi és építészeti értéket is képviselhessen az új épület. Kitért arra is, hogy nem érti a főpolgármester csodálkozását afelett, hogy az állam átveszi az Erzsébet teret, hiszen erről a tervről már több mint egy hónapja lehetett tudni. Jó hírnek nevezte azonban, hogy a budapestiek és a közgyűlés hozzájárulása nélkül az állam ezt nem teheti meg.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.