A Roganovok

Ezek úgy együtt, mind. Nem csak a Rogántóni meg a Cili asszony, hanem az egész cinikus bagázs. Akiktől az egész rendszer bűzlik. Tegnap a parlamentben Orbán Viktor megvédte propagandaminiszterét, a támadásokat blöffnek nevezte, és kijelentette, hogy „minden egyes támadás csak megerősíti Rogán miniszter úr pozícióját”. És hogy ezektől csak egyre erősebb lesz bizalma Rogánban. Értem. A támadások csak növelik Orbán bizalmát Tóni iránt. Mert aki Tónit támadja, az a kormányt támadja. Ó, b@zmeg! Még jó, hogy nem a magyar embereket – ahogy szokta volt mondani a miniszterelnök úr!

Mert ugye itt van nekünk egy még véletlenül sem urizáló egyszerű parasztgyerek, aki miniszter. Aki kétes ügyeivel állandóan ott van a hírekbe. Aki helikopteren jár lagziba, akinek matatása a letelepedési kötvények és a belvárosi ingatlaneladások körül már jóval több, mint gyanús. Akiről a napokban az Index színes-szagos összeállítást hozott le hanggal, képpel, videóval, grúzokkal, táskás emberrel. Akinek kávézgató (feketéző?) baráti köre van. Aki méregdrága táskákkal flangál. Aki hazudik éjjel, hazudik nappal, hazudik minden pillanatban. Na, őt védte meg a szintén nem urizáló, vagyontalan és puritán miniszterelnök a fentebb vázolt módon.

Most képzeljük el, de tényleg csak a feltételezés szintjén, hogy mi lenne, ha Rogán miniszter nőket futtatna. Vagy, teszem azt, kábítószerrel kereskedne. Akkor valószínűleg annyira megerősödne a pozíciója, hogy nem kizárt, ő lenne a magyar miniszterelnök. Ebben az esetben persze kérdés, hogy mi lenne akkor Orbánnal? Két miniszterelnöke nem lehet az országnak. Róla is ki kellene derülnie egy, s más visszásságnak. Például, hogy nem parasztgyerek, csupán egy tahó, aki fontos nemzetközi tanácskozásokon is zsebre dugott kézzel mászkál. Hogy az ország egyik leggazdagabb embere, akinek strómanjai nevén van a vagyona. Ha ez mind kiderülne Orbánról, akkor az ő pozíciója is erősödne, és lehet, hogy mégsem Rogán volna a miniszterelnök, hanem Orbán. De akkor mi lenne Rogán Antallal? (Föld S. Péter blog)

És akkor most így a legvégére: baromira unom Rogántónit, meg az ő nap, mint nap elő- keveredő zűrös, zavaros ügyeit, amikre – mi a válasz? Már a miniszterelnökén kívül. Nem, nem az, hogy bármely újsághír alapján az egykor oly buzgó ügyészség azonnal nyomozást indít, másnap jön a letartóztatás és egy-két délceg lépés vezetőszáron a kamerák előtt, nem. Hanem a növekvő bizalom és a megerősödött pozíció. És meghosszabbítják Bicskéig. Ez így működik ebben az országban. Most. De meddig még?

***

Korántsem áll olyan jól a Fidesz, mint a közvélemény-kutatások mutatják – A kormány- közeli Nézőpont Intézet bedobta a napokban a hírt, hogy a közvélemény-kutatásokban a Fidesz jobban áll, mint a 2014-es választások előtt. Csakhogy ez egyszerűen nem igaz, bárhogy is nézzük, csak a népszavazás utáni kudarcot próbálják szépen becsomagolni.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.