Micsoda szerény ember!

Vannak akik szimplán hülyének tartják a Fidesz frakcióvezetőjét. Természetesen tiltakozom. Nemcsak azért, mert ismertem jobb korszakaiban, kedves fiatalemberként is, hanem mert ilyen illetlent sose mondanék. Amikor egyetlen nyilatkozatával 2010-ben bedöntötte a forintot, vagy amikor beleveszett a kupakológia rejtelmeibe, persze nekem is feltűnt, hogy olykor mintha nem lennének a topon intellektuális és nyelvi képességei.


De most ebben is elbizonytalanodtam. Ennyire mégsem lehet… Talán ilyenkor sem mentális üzemzavarral küszködik, hanem kódolt üzeneteket küld az utókornak: ő tudja, mi az igazság, de erre legfeljebb elszólásokban mer utalni.

Mert mi történt most is a parlamentben? Napirend előtt dörgő hangon imígyen ostorozta az alaptörvény-módosítást meg nem szavazókat: „Mutassák meg egyszer, hogy nemcsak a pénz és a hatalom fontos Önöknek!” (nem is csoda, hogy a pénz és a hatalom ilyenfajta bagatellizálása kissé megzavarta, és jött a baki:) „Soha nem volt ilyen egység, amikor 3,3 millió ember azt mondta, nem kérünk a letelepedési kötvényből!” A parlamentben előállt a Karinthy-féle „röhög az osztály” szituáció. Kósa gyorsan javított: „izé, … a kötelező kvótából!”

A fél országnak ajándékozott derűs pillanatokat a népszavazási urnák előtt elhangzott nyilatkozata is. „A népszavazásnál a perdöntő az, hogy érvényes…nem! Össze vagyok zavarva, várjatok!”

Micsoda szerény ember! Inkább háborodottnak tünteti fel magát, pedig valójában kristálytisztán gondolkodik. Pontosan tudja, hogy egy népszavazásnál bizony az érvényesség a perdöntő, és hogy az emberek tényleg utálják a letelepedési kötvényt. A „bakikkal” csak igazolni akarja: maga sem vette be azt a maszlagot, amellyel minket hivatalból etet. Hiszen ha tényleg ezen a színvonalon állnának képességei, csak nem lehetne a Fidesz frakcióvezetője!

Szerző: Lendvai Ildikó
(Forrás: Lendvai Ildikó blogja)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.