Pharaon professzor

Nem az a legnagyobb baj, hogy Ghaith Pharaon Orbán Viktor szomszédságában lakik, és hogy a körözött szaúdi milliárdos ráadásul üzletel is a Nemzet Vejével, vagyis, Tiborcz Istvánnal, a miniszterelnök lányának férjével. Baj ez is, persze, hogy az. A probléma ennél súlyosabb.

Hogy Ghaith Pharaon kicsoda, azt csak mostanában kezdi kapiskálni a magyar közvélemény. Pontosabban a magyar közvéleménynek az a fele, akik olvasnak újságot, néznek tévét, internetet. Nem a Magyar Időket és a Magyar Hírlapot olvassák, nem az Origót, a 888-t nézik az interneten, nem a köztévét, valamint a TV2 műsorait bámulják. A sajtónak arra a kis szigetére gondolunk, ahol még hírek vannak és információk.

A közvélemény érdeklődőbb része már kezdi sejteni, amit Orbán és társai régóta tudnak. Merthogy, és ez a baj Ghaith Pharon tündöklésével, ettől bűzlik, de nagyon ez az egész történet, hogy például Pintér Sándor belügyminiszter már régóta tudja, hogy létezik ilyen nevű ember. Még akkor is létezik, ha a hivatalos államtitkári megfogalmazás szerint most épp nem tartózkodik Magyarországon, és nem is él itt életvitelszerűen.

Nyilván jó ideje tud róla Polt Péter legfőbb ügyész is, valamint a hírszerzés, és mindenki, akinek dolga lett volna, hogy Ghaith Pharaon – ahogyan Orbán Viktor a parlamentben nevezte: Pharaon professzor – ne szabadlábon legyen, hanem az FBI által elfogottak kenyerét egye valamelyik amerikai börtönben.

Merthogy elfogatóparancs van ellene, ám ahelyett, hogy a hűvösön csücsülne, Pharaon professzor éli a világát. Legutóbb augusztus 4-én látták Splitben a jachtját, éppen aznap, amikor Magyarország leggazdagabb gázszerelője, Mészáros Lőrinc elhíresült jachtja is épp ott horgonyzott.

Biztosan a véletlen műve ez is, merthogy ebben az országban majdnem minden véletlenül történik. Talán a rendszerszintű lenyúlás a kivétel ebben a tekintetben, mert az nem véletlen, hanem előre eltervelt gazemberség. Az viszont valóban véletlen, hogy az elhárítás, a TEK, vagy bárki, akinek ez lett volna a dolga, csak mostanában jöttek rá, hogy tavaly ilyenkor terroristák tartózkodtak Magyarországon. Egy hétig éltek egy zuglói hotelben, de erre nyilván azért nem jöttek rá az illetékesek, mert a szállodai bejelentkezési lapjukon nem tüntették fel, hogy foglalkozásukra nézvést terroristák, jövetelük célja pedig rosszban sántikálás, közelebbről merényletek előkészítése.

Nem tűnt fel az sem a derék terrorelhárítóknak, hogy, ugyancsak tavaly nyáron, egy arab tulajdonú üzletben valakik 200 ezer SIM kártyát vásároltak. Miért is lett volna ez érdekes, mindennapos üzlet az ilyen, napi rutin. Van a magyar hatóságoknak más, fontosabb dolguk is annál, minthogy az Interpol és az FBI által körözött Orbán-közeli milliárdos bűnelkövetők elfogásával foglalkozzanak. Előrébb való ennél civil szervezeteket vegzálni, filmgyári fegyvereket lefoglalni, vagy, teszem azt, egy 800 fős magyar település, Karmacs utcáin három páncélozott járművel, valamint harminc más járgánnyal grasszálni, majd ott eltévedni.

Fontossági sorrendek vannak Orbán Magyarországán, lássuk be. Pharaon professzorra és üzlettársaira is sor kerül valamikor. Csak győzzük kivárni.

(Ez az írás a bezárt Népszabadság internetes oldalán jelent volna meg.)

Szerző: Földes Péter
Forrás: Huppa

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.