Kosz és mocsok (2)

Hát hogymint vagytok otthon, Pistikám?
Gondoltok-e úgy néha-néha rám? (Petőfi: István öcsémhez) 

Eredetileg ugyan nem terveztem, hogy sorozat lesz ebből ilyen címen, de aztán az lett. Még szeptember legvégén készítette egy anyuka a lejjebb látható képeket. Nem, nem a „bulinegyedben”, hanem a Dohány utca körúton túli részén, egészen pontosan a nyáron felújított és nagy csinnadrattával átadott Alsóerdősor közelében húzódó szakaszán. (Az utcáról már volt szó itt a blogon, mert szép lett, jó lett, csak éppen kipusztultak a felújítás során kiültetett fák – de az egy másik történet.)

Visszatérve a Dohány utcához: az anyuka minden reggel ezen az útvonalon viszi óvodába a gyerekét a Rózsák terére. És ilyen a látvány, ilyen a helyzet. És nem csak ezen az egy napon, véletlenül. De nem lehet sokkal vidámabb az élet a környék más utcáiban sem. Például a Szövetség utcában. Komment-részlet a fészbukról:

Na, majd én is teszek fel képet a Szövetség utcáról! Itt ugyan nincs tele vendéglátóipari egységekkel, mégis csupa mocsok és büdös az egész utca. A volt Almássy téri Szabadidő Központ Szövetség u. felőli hátulja valami borzalom! Aki járt arra az tudja: csupa ember és kutya pisi-kaki szag, ráadásul borzalmas dohos szag jön ki magából az épületből (gondolom az uszodarész miatt). Olykor pedig odapakolnak különböző, már feleslegessé váló bútorokat, egyebeket. Undorító az egész. Utálom az önkormányzatot, hogy mennyire sz…ik a koszra!

És a fenti képek nem a kocsma-hordák éjszakai dúlása után készültek, ezek itt kérem- szépen Erzsébetváros jelenkori mindennapjainak képei. Biztos, hogy rendben van ez így?

P.s.: Talán segítene, ha teszem azt Bajkai alpolgármester úr a kerületi Fidesz lapban írt lózungok helyett/mellett – ezzel is foglalkozna. Ha már „idelevődött” alpolgármesternek!

Payns

***

Tuttta? Mindeközben zajlik a Dob utcában a gázcsőcsere, amit elrettentő példaként lehetne tanítani, azaz, hogy nem szabad közműfelújítást szervezni és végezni közterületen. Szerény véleményem szerint ilyet így engedélyezni csak két módon lehet: vagy direkt bosszantani akarják az ott lakókat, vagy nagy ívben tojnak a fejükre. Ön szerint?

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.