Tarlós és a lázas semmittevés

Budapest sokkal többet érdemel! Hat éve választották először főpolgármesterré Tarlós Istvánt. Hat éve képtelen arra, hogy elindítsa a Római parti védmű építését. Az egyetlen olyan beruházást, amely évtizedek óta a saját ügye. Hat éve nem tesz mást, csak kenegeti a felelősséget a kormányra, az előző városvezetésre vagy a civilekre. Pocskondiázza mindazokat, akik kérdést vagy véleményt fogalmaznak meg.

Tarlós István fél évvel ezelőtt nyilvánosan ígéretet tett arra, hogy egy hónapon belül bemutatja a Római parti védmű nyomvonalának végleges tervét. Ez azóta sem történt meg. Mindeközben annak ellenére nőtt ötszörösére a beruházás tervezett költsége, hogy mindeddig egyetlen kapavágás sem történt. Hiába a kenegetés, egyedül Tarlós István lesz a felelős, ha nem tudja majd megvédeni a helyieket, amikor ismét árvíz ostromolja majd Budapestet. Neki kell elszámolni azzal, miért csak beszélt, de nem tett semmit hat éven keresztül.

Ugyanez a helyzet a 3-as metró felújításával, amelyet a főpolgármester hat éve képtelen elindítani, noha ez az egyetlen nagyberuházás Tarlós István főpolgármesterségének várható 9 éve alatt. Ennél kevesebb idő kellett a 4-es metró megépítéséhez.

Magyarország legbölcsebb városa Budapest, igazi európai főváros, amely a legnagyobb arányban mondott nemet a gyűlöletre, Tarlós és a Fidesz hazugságaira. A fővárosiak a kvótanépszavazás hazugságaival szemben hozott döntésükért is megérdemlik a tiszteletet. Annál is inkább, mert a budapestiek naponta 20 milliárd forintot fizetnek be az államkasszába és alig kapnak érte valamit. A budapestiek sokkal többet érdemelnek: legalább azt, hogy üres beszéd helyett végre értük dolgozzanak.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.