A jegybank hibázott

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Quaestor-ügyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hibázott, ezért ha a bíróság kimondja az MNB mulasztását, a jegybanknak kell kifizetni a károsultakat, a felelősség megállapítására pedig pereket kell indítani.

Szakács László pénteken az ATV műsorában azt mondta, 2014 októberében a Magyar Nemzeti Bankban állították ki azt az engedélyt, amely alapján a Quaestor ki tudta bocsátani a károsultak által megvásárolt kötvényeket. 2014 novemberétől 2015 januárjáig folyamatosan vizsgálta a jegybank a Quaestort, majd két hónap múlva összedőlt a társaság, 220 milliárd forintos kárt hagyva maga mögött. „Joggal merül föl a kérdés, megvoltak-e azok a képességek, normálisan lefolytatták-e azt az ellenőrzést, milyen eredményre jutottak” – mondta.

Szakács László azt is hangsúlyozta, hogy a perek hosszan, akár 2-3 évig is elhúzódhatnak majd. „Biztos vagyok benne, hogy ez egy hosszú út, ez nem két tárgyalás lesz (…), de biztos vagyok benne, hogy sikeres, ezért kell csinálni” – fejtette ki.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.