Miért hallgat az ügyészség?

Az ügyészség 30 napja nem válaszol Nyakó István beadványára, amit azért küldött el, mert a rendőrség nem látott bűncselekményt a „kopaszok” fellépése kapcsán a választási irodánál február 23-án a „fekete kedden”. Az MSZP sajtófőnöke szerint nem kell 30 nap annak eldöntéséhez, hogy a nyomozó hatóság a törvényt szolgája vagy a Fideszt szolgálja. Ha a törvényt szolgálják, akkor elég megnézniük a felvételeket, hogy láthassák, mi történt, ha a Fideszt szolgálják, akkor sem kell harminc nap, hazudjanak valamit – tette hozzá.

Nyakó István az ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: szeretné, hogy még október 2. előtt kiderüljön, milyen országban, milyen demokráciában élünk. Kifejtette: szerinte az a demokrácia, amikor olyan ügyekről is lehet szavazni, amik adott esetben nem kedvesek a Fidesznek, mint például a vasárnapi boltzár, a földek ellopása, az állami vezetők bére, illetve az oktatás és az egészségügy területéről számtalan olyan kérdés, ami érdekli a lakosságot.

Nyakó István kijelentette: várja az ügyészség válaszát, mely válasz „a magyar demokrácia halotti bizonyítványa is lehet”.

Megígérte: ha hétfőig nem érkezik meg a levél, akkor visszamegy az ügyészséghez, és addig nem megy el, amíg a választ meg nem kapja minden magyar.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.