Egészen elképesztő

Orbán és népi zenekara: „Mindenki menjen el szavazni, mert csak így védhetjük meg a kormányt…Orbánt…vagyis az országot!” (K. Szalonna)  

Annyira jó fejek! Eddig is baromira bírtuk a tök elfogulatlan Patyi Andrást meg a még elfogulatlanabb Pálffy Ilonát, de most feltették a koronát eddigi tevékenységükre. Pedig eddig sem volt semmi, amit műveltek. A mostani álnépszavazós kampányba ugyanis – minő meglepetés – beszállt a Nemzeti Választási Iroda (NVI) is, a valasztas.hu című oldalon megjelentettek egy, a szavazatszámláló bizottságoknak szóló segédletet, amelyik egészen elképesztő szavazatszámlálási utasításokat fogalmaz meg.

nepszavaz1.jpg

Ez itt egy érvényes „NEM” szavazat a Nemzeti Választási Iroda (NVI) útmutatója szerint. Az érvénytelennek meg igazán precíznek kell majd lennie…

nepszavaz2.jpg

Lássuk be, ez azért így nem semmi! Ami már most bizonyosnak látszik, a segédlet alap- ján szinte lehetetlen lesz érvénytelenül szavazni, a nyilvánvalóan érvénytelen voksokat is érvényesnek, ráadásul érvényes nemnek fogják majd tekinteni. Pedig ha jól emlékszünk, amikor arról döntenek, hogy egy szavazólap érvényes vagy érvénytelen, akkor elsősor- ban a választói akaratot kell figyelembe venni. (Megj.: soha nem volt olyan, hogy többet is be lehetett jelölni a szavazólapokon. Ha nem volt egyértelmű az X, akkor érvénytelen volt a szavazat. Eddig.) De itt van minderről egy hosszabb írás a 444-en, tessék szépen elolvasni, majd elgondolkodni azon, hogy a szándék szerint érvénytelennek leadott szavazat a „megszámolás” után is egészen biztosan az eredeti szándékot fogja e tükrözni…

A Nemzeti Választási Bizottság feladat- és hatásköre. A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

És ha már kampány: A Kétfarkú Kutya Párt a Nemzeti Választási Bizottságnál kissé nehezményezte, hogy folyamatosan tépdesik, leragasztják a plakátjaikat. Végül szoros, 6:5 arányban helyt adtak a Kétfarkúék panaszának, azaz, nem lehet/szabad ráragasztani a plakátjaikra. A Vastagbőr/Átlátszó a rezgőléces döntés után megtalálta azt az öt legjobb mondatot, ami a bizottságban mindezzel kapcsolatban elhangzott.

Pátyi András, elnök:
“Nincs arról meggyőződve, hogy azok népszavazási plakátok, amik le lettek ragasztva, és úgy gondolja, hogy egy országos népszavazás nem vicc.”

Aztán a határozatukban  a hölgyeknek/uraknak „sikerült még leb@szni a Kétfarkú Kutya Pártot, hogy örüljenek, hogy egyáltalán vizsgálták a panaszukat, mert aki arra buzdít hogy érvénytelenül szavazzon, az nem igazán érdemli meg a Nemzeti Választási bizottság munkáját és figyelmét.”

Tényleg jó fejek, nem?! További szép napot mindenkinek!

P.s.: Addig meg, amíg valami tök ismeretlenek (?) a Kolozsvári Szalonna oldalát próbálják meg szétcseszni – valahogy most így az utóbbi idők eseményei után külön érzékenyek lettünk az ilyenolyan sunyi akciókra – mindig idézünk tőlük, ill. belinkeljük az fb-oldalukat. Mert nehogy má’ így! (a Szerk.)

UPDATE ma 16:59: Úgy néz ki, hogy helyreállt a K. Szalonna oldala. „Nem mondom, hogy frissen és üdén, de kivergődtünk a gödörből. Talán. Sok ember megfeszített munkája kellett hozzá, hogy ismét a megszokott helyen és módon szólhassunk be a hatalomnak, de ez van. A pitypang sem virágzik megállás nélkül.” (A többit tessék elolvasni náluk…)

***

Tuttta? Simicskó István honvédelmi tótum és faktum a Kossuth rádióban sorolta a megfellebezhetetlen érveket a szánalmas kamunépszavazás védelmében. Ez ugyan nem érv, de tényleg ezt mondta: most a magyar állampolgárok is érezhetik, szükség van rájuk, de nem kell fegyvert fogniuk, kimenniük a határra, csak részt kell venniük az októberi népszavazáson. Értjük? Nem kell fegyvert fogni. Ezen besz*rtam. Pedig az lenne csak az igazi. Habony valami kurvajó cuccot szívhat. (Kolozsvári Szalonna)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.